“Köögiviljade taaskasvatamine” : kuidas kasvatada köögiviljajääkidest tervislikku toidupoolist
Felix Lill, Melissa Raupach
Varrak, 2019
128, kõvakaaneline, 148 × 210 mm
Märksõnad: köögiviljandus; köögiviljad; maitsetaimed; toataimed; vegetatiivne paljundamine; säästlik eluviis; käsiraamatud; eesti keeles
Tõlkinud: Monika Reedik
Raamat sisaldab registrit
Raamat on läbi müüdud.
Tere! Ehk leidub?
Mis on ühist salatikontsul, talisibula juurejupil ja avokaadoseemnel? Õige, kõik nad on toidujäätmed ja visatakse prügikasti. Igati asjalik mõte oleks aga kasvatada neist hoopis uued taimed.
See raamat jagab nõuandeid, kuidas panna kasvama enam kui kakskümmend vilja, kasutades selleks vaid tükikest taimest, ja mida teha, et sirguv taim hakkaks ka saaki kandma. See ongi taaskasvatamine. Porrulauk, rooma salat, peet ja teised köögiviljad ei vaja midagi erilist, et tükikesest kasvama hakata: vaid vett, mulda, valgust ja veidi hoolt. Ent kui sul pole rõdu ega aeda? Sellest pole midagi, sest piisab ka aknalauast, et kasvatada endale turgutavaid vitamiine sisaldavat värsket rohelist. Ühtlasi vähendame oma ökoloogilist jalajälge ja anname väikese panuse keskkonnahoidu.
Inspireeriv ja nõuannetest pakatav raamat nii suurtele kui ka väikestele!