“Glükoosirevolutsioon” : vere suhkrusisalduse tasakaalustamise elumuutev jõud : kaota kaalu, pane piir isudele, saa tagasi oma energia ja söö edasi seda, mis sulle maitseb
Jessie Inchauspe
Pegasus, 2023
256 lehekülge, pehmekaaneline, 155 × 230 mm
Märksõnad: veresuhkur; glükoos; terviseriskid; ennetamine; toitumisharjumused; toitumiskäitumine; toiduretseptid; käsiraamatud; eesti keeles
Tõlkinud: Evelin Edro
Raamat sisaldab registrit
Heas korras raamat. Tellime kirjastusest.
22.50 €
Jessie Inchauspé selgitab raamatus ”Glükoosirevolutsioon” lihtsalt ja selgelt, kuidas toit ja selles sisalduv glükoos meie organismi mõjutab. Ta jagab oma raamatus isegi veidi jahmatavaid avastusi veresuhkru rollist meie elus ja rõhutab, et süüa võib kõike, mis meeldib, aga oluline on jälgida toitude söömise järjekorda.
Autor on kirjutanud teadusavastused lihtsateks näpunäideteks. Raamatust saab teada, mis on glükoos ja mida tähendavad glükoosipiigid ehk kiired veresuhkrutaseme tõusud ja langused ning miks on glükoos oluline, aga samal ajal ka kahjulik. Siin on hulgaliselt häid toidunippe, kuidas glükoosikõverat tasasemaks muuta. Kogu raamatut ilmestavad lihtsad graafikud ja kogemuslood.
Jessie Inchauspé on biokeemik. Ta on saanud bakalaureusekraadi matemaatikas King’s College Londonist ja magistrikraadi biokeemias Georgetowni ülikoolist. Jessie töötas geneetilisi analüüse tegevas iduettevõttes 23andMe, kus ta hakkas mõistma, et inimese tervise võti peitub heades toitumisharjumustes.